sâmbătă, 20 noiembrie 2010

TOP 10: THE MOST BEAUTIFUL CAR IN HISTORY

Un juriu format din cei mai cunoscuti 20 de designeri auto ai momentului in intreaga lume a ales cea mai frumoasa masina construita vreodata in istoria automobilului. Contrar tuturor asteptarilor, marele premiu nu a mers la vreuna dintre casele de productie de traditie din Italia, ci in Franta, Citroen DS fiind modelul ales in top de catre cele mai reprezentative voci ale lumii in materie de design.

Desi alegerea poate parea, pentru un ochi neavizat, o adevarata sfidare, juriul a considerat ca originalitatea de care au dat dovada francezii de la Citroen atunci cand produs cea mai cunoscuta masina din intreaga lor istorie este inegalabila. Competitia a fost organizata de cea mai cunoscuta revista auto retro din lume, Classic&Sports Car, fondata in 1982 in Marea Britanie.

Citroen DS a reusit sa invinga la final, in clasamentul pe puncte, modele reprezentative pentru industria auto mondiala, cum sunt Jaguar XK120, Ferrari 275 GTB, Lamborghini Miura, Jaguar E-Type sau Lotus Elan. Iata topul primelor 10 modele in clasamentul final:

LOCUL 10:


LOCUL 9:


LOCUL 8:





LOCUL 7:




LOCUL 6:


LOCUL 5:



LOCUL 4:

LOCUL 3:

LOCUL 2:

LOCUL 1:

SURSA:  AUTOMARKET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu